At trække vejret…

Dether med at trække vejret,- luften det kommer ind gennem mund eller næse, ned i kroppen og ud igen er virkelig en kilde til NÆRVÆR,- og når du er nærværende indfinder der sig en ro,- men der indfinder sig også en mulighed for udvikling.

Jeg har brugt åndedrættetsteknikker ad flere omgange, og først for nyligt har jeg kunnet se at det bruges ens ud fra mange teorier og metoder.

F.eks. var jeg for omkring 15 år siden klient ved Lars Muhl – det var efter at hans indstillede sin musikerkarriere og før hans position som spirituel vejleder var rigtig cementeret – anyways, han foreslog at jeg skulle gå ud i skoven, trække vejret dybt ind, række armene op mod himlen og sige “jeg trækker lys og alt det god ind” og lade armene falde ned, puste vejret ud og siger “jeg giver slip på dårligdomme og mørke”… Her ser vi således vejrtrækningen som en renselse.

Sonia Choquette, en af de helt store kanoner indenfor det spirituelle, anbefaler også at man bruger vejrtrækningen til at give slip,- hvis man er i en træks situation så kan man, nærmest som at trykke på en reset knap, justere sig selv i balance. Hun anbefaler at man tager en meget dyb vejrtrækning og på udåndingen giver sig selv et slag på brystet og udstøder en gispe lyd.. Ja, det lyder måske grinagtigt,- men det gør meget magi.

Jeg kan kun anbefale at du prøver teknikken af, i et rum hvor du ikke har tilskuere (Rådhuspladsen kan nok ikke anbefales). Har du en familie er der også et vist hensyn at tage, de skal jo nødig gå hen og tro at du er blevet bims?.

Den måde jeg selv dagligt bruger min vejrtrækning er når jeg ligger i min seng om aftenen, hvis dagen har været stressende og jeg har svært ved at falde til ro, tager jeg en række meget dybe vejrtrækninger… Jeg føler at det de sker er at jeg kommer til stede, pludselig kan jeg mærke min krop,- og pudsigt nok begynder jeg at gabe – kan mærke trætheden. Jeg har forklaret min mand at det er en form for meditation (igen det er jo lidt sært at ligge der og tage dybe vejrtrækninger – der er jo lidt lyd på sådan nogle) – men det er jo heller ikke urigtigt, for mig er meditation mange ting. Faktisk alt der enten gør mig nærværende og tilstede i min krop eller som forbinder mig til mig selv… Umiddelbart lyder det med at forbinde sig med sig selv måske sært,- jeg skal nok kaste mig ud i en nærmere forklaring af hvad jeg mener i et senere indlæg :).

HUSK at din vejrtrækning er et magisk værktøj, brug det til at give slip på følelser, til at blive ladet op eller til “reset” – og til at mærke dig selv og din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *