Vejledning: Kom hurtigt igang med at bruge dine orakelkort

Som du nok har gættet ELSKER jeg mine orakelkort. Orakelkort, herunder også englekort, tarot og bekræftelseskort, er et fantastisk værktøj som du kan bruge for at se aktuelle situationer, problemstillinger og  oplevelser fra nye vinkler.,,

Orakelkort kan vise dig hvordan du ved at handle på en bestemt måde kan ændre en situation. De kan bringe budskaber direkte fra universet.

Hver gang jeg åbner et nyt sæt og ser alle de flotte kort bliver jeg overvældet over alle de smukke motiver. Mange kortsæt er nærmest 44 små kunstværker.

Når jeg har købt et nyt kortsæt, åbner jeg pakken og kigger kortene igennem. Jeg køber tit mine på nettet,- så det er altid spændende lige at se hvad man egentlig har fået. Og jeg er bare så nysgerrig.

Det er også en måde at begynde at få et forhold til sine kort, at lære dem at kende. Min erfaring er at jo mere tid jeg bruger på et kortsæt desto bedre forhold får jeg til dem og jo bedre vil deres budskaber også træde igennem. Jeg har næsten altid et sæt kort i tasken, slet ikke fordi jeg bruger det hver dag og hele tiden, mere fordi det er en måde jeg forbinder mig med dem.

1. Forbered & rens kortene

Når du har dit kortsæt i hænderne for første gang er det vigtigt lige at “rense” dem. Rensningen sker gennem en lille proces der fjerner signaler og evt. “støj” fra f.eks. medarbejdere i trykkeriet eller boghandleren. Deres fingeraftryk skal fjernes, for at dine kort bliver DINE og kun giver klare svar der er til dit bedste.

Der er flere måder at rense kort på, igen er intentionen vigtigt (og det er den jo bare generelt når man arbejder med energi, magi eller bevidsthed), så beslut dig for at du renser kortene, jeg bruger selv en metode hvor jeg inde i hovedet siger “Jeg renser disse kort” og giver stakken som jeg holder et bank på toppen mens jeg forestiller mig at gammel energi, der måtte være oplagret i dem, ryger ud gennem bunden af stakken. En anden måde jeg har brugt er at lægge mine kort i en vindueskarm hvor en fuldmåne kan lyse på dem.

2. Sæt intentionen

Før første korttrækning er det vigtigt at sætte intentionen. Med at sætte intentionen mener jeg at du skal igang med at bruge din forestillingsevne.

Det du skal gøre er at takke for hjælpen (på forhånd!), da du hermed erkender at du tror på det svar du vil få, at du mener det alvorligt og i det hele taget tager det seriøst.

Så er spørgsmålet HVEM du vil takke. Her må du gøre op med hvad du tror på,- tror du på engle, magiske væsener, guider, Jesus eller måske dit højere selv?

Jeg takker normalt mine åndelige guider og hjælpere.

3. Stil spørgsmålet

Mens du blander kortene er det vigtigt at du tuner ind på det du gerne vil spørge om. Om du siger spørgsmålet højt eller bare fokuserer på det i bevidstheden (altså siger det til dig inde i hovedet) er underordnet.

Spørgsmålets Karakter  

Det er essentielt at du stiller åbne spørgsmål, og aldrig nogle der kræver et ja/nej svar. Et af mine ynglingsspørgsmål er f.eks. “Hvordan skal jeg forholde mig i forhold til…” eller “Vis mig hvad der er relevant for mig her og nu” eller lignende.

Der er dog lidt forskel på kortsættende; de fleste kan bruges generelt – få er meget specifikke på f.eks. tidligere liv, kærlighed, etc. Se mere om korttyper her.

4. Blanding og Trækning

Mens du blander kortene stiller du spørgsmålet (som beskrevet ovenfor).

Der er 3 forskellige måder jeg kan anbefale at trække kort:

1. Et kort flyver selv ud mens du blander (man kan nærmest sige at kortet her vælger dig).

2. Du vælger et kort. Du blander kortene til du føler for at stopper og breder dem ud i en vifte og vælger en. Personligt kan jeg godt li at mærke på dem og da så tager jeg en jeg føler er anderledes end de andre – men du kan også se på dem og vælge der der “kalder”…

3. Du vælger et nummer i stakken. Du blander og når du stopper vælger du hurtigt et tal mellem 1 og 10. Vælger du f.eks. 7, vælger du det kort der ligger som nr. 7 i stakken.

Nu har du fået nogle fifs til hvordan du lader intuitionen få frit spil i din korttrækning.

Og så skal du igang med at læse kortene.

6. Intuitiv Tolkning

Jeg starter som regel en tolkning ud fra billedet på kortet,- og evt. den tekst der står på det. Er der symboler eller farver som jeg umiddelbart forbinder noget med? Er der ord der giver mening?

For nylig skulle jeg til et møde med en række nye kolleger efter min arbejdsplads har fusioneret med en anden. Jeg valgte at trække et kort umiddelbart før jeg gik ind og fik “Marriage”,- og det gav virkelig mening; jeg skulle møde mine nye kolleger med respekt og forvente det samme fra dem – og pudsigt nok er stortset det eneste TV jeg ser Gift ved Første Blik (oh, I love it), så når jeg trækker kortet ægteskab ser jeg det også som noget der skal arbejdes for, og være positivt instillet til, for at få det til at fungere.

Men det er jo helt forskelligt hvad man forbinder med symboler,- ser man en sommerfugl er det så et symbol på frihed eller flyvskhed? En sol; er det lys eller varme? Et bjerg; er det en forhindring, en naturoplevelse eller måske noget der rækker helt op i himlen?

Det er svært at opstille regler for brug af intuition, – det eneste jeg dog er ret sikker på er at jo mere du træner intuitionen, jo bedre bliver den,- og det kan virkelig gå hurtigt.

5. Brug af medfølgende Guidebog

Hvis der fulgte en lille guidebog med kortene kan du fint slå op i den,- men husk at det (altid) er det intuitive der er vigtigst. Jeg bruger dog stortset altid guidebogen efter den intuitive læsning, og især haft stor gavn af den når jeg har brugt nye kortsæt der indeholdt afdøde personer, guder, osv. som jeg ikke på forhånd var bekendt med.

6. Meditation på Orakelkort

Jeg kan rigtig godt li`at bruge et orakelkort som bogmærke, eller på mit natbord (mit lille husalter – som jeg vil fortælle mere om en anden dag), på den måde husker jeg bedre kortets budskab. Var budskabet ikke rigtigt klart vil det ofte vise sig hvad meningen med kortet var efter lidt tid. Men det kræver naturligvis at man er opmærksom.

7. Har andre brugt dine orakelkort

Har andre haft dine kort i hænderne, så sørg for at rense dem igen, som beskrevet under pkt. 1.

8. Opbevaring af orakelkort

De kort jeg ikke bruger på mit natbord eller har liggende i min taske ligger i hver deres æske i et skab, jeg vil ikke have at mine børn bruger dem som legetøj – de får lov at kigge på dem hvis de spørger – og jeg har en fornemmelse af at jeg på den måde holder kortene i ro, så de er klar til næste gang jeg skal bruge dem.

Nogle mener man skal pakke kortene ind i silke, lægge dem på et fint stykke dug når man trækker dem, måske brænde røgelse af, m.v. Jeg gør det ikke,- jeg trækker med glæde et kort i køen i Netto. Men hvis det der føles rigtigt for dig er at gøre korttrækningen mere ritualpræget, så er det fordi du skal gøre det på den måde.

Det er jo netop en af de allersmukkeste ting ved det er med magi og spiritualitet,- at vi skal finde hver vores vej.

Det er fint at se hvordan andre gør tingene, men buttomline er at din intuition og sjæl ved præcis hvad du har brug for.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *